Wordt deze mail niet goed weer gegeven? Bekijk hem dan online
   
'Gruwelijk Eng' Kinderboekenfeest

'Gruwelijk Eng' Kinderboekenfeest

Vrijdag 13 oktober     Gemeenschapshuis Den Tref, Hapert , 16:00-17:30 uur

De Kinderboekenweek komt er weer aan (4-15 oktober) en zal dit jaar Gruwelijk Eng zijn... Heb je zin om mee te komen griezelen op het "Gruwelijk Eng" boekenfeest aan het einde van deze week? Daar is vanalles te doen zoals: monsters maken, lightgraffiti en het eten van Heksensoep! Voor alle kinderen van groep 1 t/m 8

Kosten: €3,50 per kind. Het volledige bedrag graag contant en gepast betalen bij aanvang.

Inschrijven vóór 6 oktober op www.cultuurplazadekempen.nl 

Meccano Gilde Nederland 35 jaar

Meccano Gilde Nederland 35 jaar

    *TechniekHuys Veldhoven

Meccano Gilde Nederland

 In 2017 bestaat het Meccano Gilde Nederland 35 jaar!! Samen met het *techniekHuys in Veldhoven wordt dit gevierd met een groot evenement dat plaats vindt in de laatste week van oktober 2017.

Op zondag 22 oktober is er een gratis familiedag.

Een leuke promotie filmpje kun je hier bekijken.

Meccano Experts Middag voor leerlingen gr. 6-7-8 basisonderwijs

Meccano Experts Middag voor leerlingen gr. 6-7-8 basisonderwijs

Woensdag 25 oktober     TechniekHuys Veldhoven De Run 4250 , 14:00-15:30 uur

Hou je van techniek en zit je in de bovenbouw? Ook dan is voor jou wat te doen! Op woensdagmiddag 25 oktober kun je aan de slag gaan met echte Meccano experts en samen racewagens, robots of de Eifeltoren gaan namaken. Voor leerlingen van groep 6-7-8.

Kosten: €3,50 per kind. Het volledige bedrag graag contant en gepast betalen bij aanvang.

Aanmelden vóór 11 oktober door te mailen naar info@cultuurplazadekempen.nl  

WEES ER SNEL BIJ WANT VOL=VOL

Klik hier voor meer info over het TechniekHuys.

Cultuurplaza de Kempen is aanwezig op de informatiemarkt dementie

Cultuurplaza de Kempen is aanwezig op de informatiemarkt dementie

   

Dit jaar wordt opnieuw de Week van Dementie georganiseerd van 18 t/m 22 september om ook in onze gemeente extra stil te staan bij en aandacht te vragen voor dementie. Er worden die week verschillende activiteiten georganiseerd. 

Cultuurplaza de Kempen initieert al een aantal jaar dementieprojecten met scholen en zorginstellingen onder begeleiding van lokale kunstenaars. Wilt u daar meer over weten dan bent u van harte uitgenodigd op de informatiemarkt op 20 september in de bibliotheek van Bladel.

Tijdens deze informatiemarkt laten vrijwilligers en professionals (zorg- en welzijnsaanbieders) graag zien wat zij kunnen betekenen voor mensen met dementie en hun omgeving. Wethouder Marko van Dalen zal om 18.00 uur een woord richten aan de aanwezigen. Gedurende de informatiemarkt is dorpsdichter Jan Smets ook aanwezig om zijn gedicht over dementie (meerdere malen) ten gehore te brengen.

U kunt de informatiemarkt bezoeken van 15.00 tot 17.00 uur en van 17.30 tot 19.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erwin Goutbeek via 0497-361636 of dementie@bladel.nl.

Galerie de Kunstkamer Hoogeloon

Galerie de Kunstkamer Hoogeloon

   

Galerie De Kunstkamer

 23 september t/m 29 oktober 2017 

Jan Moerbeek

schilderijen olieverf op doek

Opening zondag 24 september om 15.00u

Galerie De Kunstkamer,

hoofdstraat 49,5528 AH Hoogeloon.

Open: za, zo, 13.00u-17.00 u en op afspraak. Tel:0497-681984 

www.galeriedekunstkamer.nl

 

Eersel beweegt

Eersel beweegt

24 september     Eersel

Zondag 24 september 2017 is het weer zover: de tweede editie van Eersel Beweegt! Een evenement voor jong en oud dat in het teken staat van actief bezig zijn en andere sportieve, culturele activiteiten. Doe mee aan diverse clinics of neem een kijkje op de Fit Boulevard. Daarnaast zijn er 2 modeshows en worden sportkampioenen en culturele talenten uit de gemeente Eersel gehuldigd op de Markt.

Cultuurplaza de Kempen verzorgt samen met Bibliotheek de Kempen en 4 kunstenaars diverse culturele workshops. Wat te denken van "lap-je-op", kunst-op-kop, "selfie" "luister-doe-tent" en "krop -je-dik". Tussen 11.00 en 16.00 is iedereen van harte welkom. Ben er bij op de culturele boulevard in de Nieuwstraat op 24 september?

Klik hier voor meer info. 

22 nieuwe De Cultuur Loper-gemeenten in Brabant waaronder Bladel

22 nieuwe De Cultuur Loper-gemeenten in Brabant waaronder Bladel

   

Dit schooljaar starten 66.439 leerlingen van 268 scholen met De Cultuur Loper om hun cultuureducatieprogramma te verbeteren. De verwachting is dat ruim 350 scholen - voornamelijk basisscholen, maar ook het voortgezet onderwijs - zullen deelnemen in 2020. Op 1 januari gingen 19 nieuwe gemeenten met De Cultuur Loper van start, waarna er per 1 augustus 2017 nog eens 3 instapten. Hiermee komt het totaal op 47 deelnemende gemeenten in Brabant. 80% van alle middelgrote en kleine gemeenten doet nu mee aan de landelijke subsidieregeling ‘Cultuureducatie met Kwaliteit.’ Doel is cultuureducatie van goede kwaliteit een vaste plaats te geven binnen het onderwijs. Nog niet deelnemende gemeenten hebben ook komend jaar nog de gelegenheid om per 1 januari of per 1 augustus deel te nemen aan CmK in Noord-Brabant.

Raadspresentatie Evaluatie Bergeijk Active

Raadspresentatie Evaluatie Bergeijk Active

14 september 2017     Gemeentehuis Bergeijk

Op 14 september hebben de cultuurcoaches van de gemeente Bergeijk samen met de sportcoaches, jongerenwerker en ouderencoach een presentatie gegeven aan de raadsleden van de gemeente Bergeijk. De aanleiding hiervoor is het project Bergeijk ACTIVE! en de evaluatie die met alle betrokken partners heeft plaatsgevonden. Tijdens de presentatie werd er teruggekeken naar een stukje historie en ontstaansgeschiedenis en het huidige functioneren van het project binnen het Bergeijkse. De cultuurcoaches Inez Swinkels en Marie-José Stravens gaven aan dat cultuur zeker ook ervaren en beleven is. Paul v.d. Heijden (www.paulslaatalles.nl) ging samen met de aanwezige raadsleden dan ook aan de slag. Het dak ging er af tijdens de trommelworkshop. 

 

 

Week van het Respect

Week van het Respect

6-10 november 2017    

Gemeenten & Respect

Samen bouwen aan de #respectzone

 

De Respect Education Foundation organiseert jaarlijks in de tweede week van november de nationale Week van Respect. In heel Nederland wordt het thema ‘Respect’ van 6-12 november, vol in de schijnwerpers geplaatst.

‚ÄčHet belang om samen actief te investeren in een inclusieve samenleving waar we respectvol met elkaar omgaan is groot en misschien wel actueler en urgenter dan ooit.

Cultuurplaza de Kempen biedt het basisonderwijs in de gemeente Bergeijk de mogelijkheid om een gastles te laten verzorgen door Wethouder Thomas van Hulsel. In aanvulling op deze gastles bezoekt een kunstenaar de klas om samen met de leerlingen een respectposter te ontwerpen. De posters zullen worden geëxposeeerd in het gemeentehuis van Bergeijk. Een deskundige jury zal de posters beoordelen en een prijswinnaar benoemen.